7.KBTM ve Fulneku

01.03.2014 23:23

Již 7 bodovací turnaj mládeže se konal tentokrát ve Fulneku. Turnaje se zůčastnilo 85 hráčů (71 chlapců a 14 dívek) a hrál se na 11 stolech. Pod zkušeným dohledem Dany Harvánkové nás reprezentovali Maki, Bára, Sabča a Kuba. Navíc naši výpravu rozšířila Gabča, která ovšem vinou vážného zranění pravé ruky stále nemůže hrát, ale jela naše hráče podpořit a pomohla i cennými radami. A jak naši mladí dopadli?

Maki - ta nastoupila v divizi C a z prvního stupně postoupila z prvního místa, když porazila Jakuba Čechala z Fulneku 3:0, Karvinského Martina Sliwku 3:2 a Vojtěcha Martiňáka z Frenštátu také 3:2. Ve druhém stupni porazila Jana Krivého z Ostravy 3:0 a prohrála s Matějem Mezerou z Kopřivnice 1:3. Díky tomu postoupila mezi 4 nejlepší, kde prohrála s Michalem Macurákem z Havířova 0:3 a Michalem Zichem z Kopřivnice také 0:3. Celkově Maki skončila na famózním 4 místě a jen malinko chybělo k postupu do divize B.  

Kuba - v divizi D v prvním stupni prohrál s Janou Vašendovou z Kozlovic 2:3, 1:3 s Petrem Friedelem z Karviné a porazil Tomáše Kuběnu z Nového Jičína 3:1, čím nepostoupil mezi 8 nejlepších. Ve druhém stupni si poradil s Annou Hrabcovou z Frýdlantu 3:0 a prohrál s Opavským Martinem Ostárkem 0:3. V boji o 9-12 místo porazil Ostravského Tomáše Lýska 3:2 a porazil i Vojtěcha Hendrycha z Oder 3:0 a vybojoval celkové 10 místo.

Sabča - ta nastoupila stejně jako Barča v rozšířené divizi E (místo standartních 16, bylo 21 účastníků) a los ji přisoudil nejpočetnější šestičlennou skupinu. Sabča na úvod porazila Kristýnu Bajgerovou z Ostravy 3:2, Jana Stávka z Malenovic 3:0, Matyáše Paličku z Brušperku 3:0, poté však prohrála s pozdějším vítězem divize Marcelem Pavičem z Kopřivnice 2:3, kdy už vedla 2:0 na sety a výhra by ji posunula mezi nejlepších 8, nakonec byla ještě poražena Romanem Šťastkou z Brušperku 0:3 a mezi nejlepších 8 se nedostala. Ve druhém stupni porazila Michala Marka z Nového Jičína 3:2 a Ostravského Dominika Rusňáka 3:1. V boji o 9-12 místo se sešly 4 nejlepší děvčata z bodovaček okresu Opava-Ostrava Fronová, Bajgerová, Paletová a Chovancová (myslím, že větší pravděpodobnost je výhra ve sportce, než že se takto sejdou v jedné skupině :-) ). Sabča nejprve porazila Ostravskou Marii Chovancovou 3:2 a poté i Báru 3:0 a skončila na 9 místě.

Barča - V prvním stupni divize E prohrála s Janem Vysloužilem z Ostravy 1:3, porazila Kopřivnického Martina Paviče 3:0, Martina Sobotu z Frenštátu 3:0 a 2:3 prohrála s Tomášem Milkovem z Ostravy. Ve skupině skončila stejně jako Sabča a Kuba 3 a mezi 8 nejlepších se nedostala. Ve druhém stupni prohrála s Jaroslavem Báčou z Oder 2:3 a porazila Ostravskou Marii Chovancovou 3:0. V boji o 9-12 místo prohrála s Kristýnou Bajgerovou z Ostravy 0:3 a 0:3 prohrála i se Sabčou. Celkově v divizi E obsadila 11 místo.

výsledky

fotogalerie