Okresní přebory mladšího žactva

21.03.2014 22:06

Dnes se konaly přebory okresu Opava mladších žáků a dorostu.

Za náš klub se zúčastnili v kategorii mladších žáků Kuba Osmančík, Adam Burda, Sabča Fronová a Barča Paletová. 

Gabča stále doléčuje komplikovanou zlomeninu pravé ruky a Maki, která má jako krajská 2 postup na krajské přebory jistý, se rozhodla, že dá šanci bojovat o postup na krajské přebory a získat titul přeborníka okresu Opava ostatním děvčatům. Toto její sportovní gesto je třeba ocenit. Maki nakonec nastoupila s Kájou ve 4hře.

Děvčata - mezi děvčaty byly pouze 4 účastnice - naše Sabča a Barča a Darkovické Magdaléna Kalvarová s Klárou Plačkovou

Sabča - nejprve nastoupila v "sestrovražedném" souboji s Barčou, kterou porazila 3:1, poté vyhrála 3:0 s Klárkou a také 3:0 s Majdou a stala se tak vítězkou turnaje a může se honosit titulem "okresní přebornice 2014".

Barča - ta nejprve prohrála se Sabčou 1:3, poté porazila obě holky z Darkovic 3:0 a umístila se na celkovém druhém místě.

4hra - tady nastoupily Maki s Kájou, Sabča hrála s Majdou a Barča s Klárkou. Děvčata se takto promíchaly po vzájemné dohodě, aby byl turnaj zajímavější.

Vítězkami se staly Sabča s Majdou, které porazily nejprve Maki s Kájou 3:0, a poté i Barču s Klárkou, také 3:0. Na druhém místě skončily Barča s Klárkou, které porazily Maki s Kájou 3:0, které tak skončily na třetím místě.

 

Chlapci - účastníků bylo celkem mezi mladšími žáky 22.

Adam - v základní skupině nejprve po velké bitvě porazil Podmola 3:2, poté 3:0 vyhrál nad Daňkem a nakonec byl poražen 0:3 Múdrikem. Do hlavní soutěže postoupil z druhého místa. V prvním kole nejprve porazil Šafarčíka 3:0 a poté prohrál s Dzidou Martinem 0:3. Ve skupině o 5.-8.místo nejprve porazil Kubu 3:2, potom i Navrátila 3:0 a skončil na celkovém 5.místě.

Kuba - v základní skupině porazil Wolného 3:0, Kovalčíka 3:0 a Dzidu Lukáše také 3:0 a z prvního místa postoupil do hlavní soutěže. V prním kole měl volný los, poté byl však poražen Ševčíkem 0:3. Ve skupině o 5.-8.místo nejprve podlehl Adamovi 2:3 a potom porazil Múdrika 3:1 a skončil na celkovém 7. místě. Je třeba ještě říci, že Kuba turnaj odehrál s nohou v dlaze, kdy byl 2 týdny vinou úrazu mimo hru a netrénoval.

 

4hra - kluci nastoupili v soutěži mladších žáků i dorostenců.

Mezi ml.žáky nejprve porazili dvojici Navrátil/Daněk 3:0, poté 3:0 Ševčíka s Podmolem a ve finále podlehli 1:3 dvojici Krušberský/Ostárek. Vybojovali tak stříbrné medaile.

Mezi dorostenci nejprve porazili bratry Ochvaty 3:0 a poté prohráli s dvojicí Vitásek/Muroň 0:3. V boji o 3.místo prohráli 0:3 s vítězi mezi mladšími žáky Krušberským s Ostárkem a skončili na celkovém 4.místě.

Děhylovským mladším žákům se přebory povedly - kluci oba v TOP8, holky zlato a stříbro i při neúčasti Gabči a Maki.

 

fotogalerie