Sabča 7 na VC Ostravy v dorostu

07.12.2015 17:46

Sabča se v neděli oddělila od zbytku týmu, který hájil naše barvy na KBTM v Havířově a jela bojovat na VC Ostravy, když měla před posledním turnajem sezóny v celkovém hodnocení náskok 6 bodů na Michala Henžela (SK Svinov). Tito dva již měli dostatečný náskok na ostatní a pouze mezi nimi se rozhodlo o celkovém vítězi letošního ročníku v kategorii st.žactva a dorostu.

V základní skupině porazila nejprve Lukáše Hrubého (TTC MG Odra GAS Vratimov) 3:1 (8,-9,5,5).

Potom si poradila s Nikolasem Holubem (Don Bosco Ostrava) 3:0 (8,5,5) a ze základní skupiny postoupila z prvního místa. Jelikož Henžel v základní skupině prohrál s celkově třetím Danielem Krupou (Selesiánský DDM) 2:3, měla rázem Sabča náskok v celkovém bodování již 16 bodů.

V prvním kole vyřazovací části měla volný los, ve druhém narazila na Tomáše Stempaka (TJ Sokol Hrabůvka), po prohraném prvním setu začala hrát svojí hru a další dva sety hladce vyhrála, když už to vypadalo že s přehledem postoupí do semifinále, bohužel ztuhla a skoro nedokázala přehodit siťku a další dva sety a tím i celý zápas prohrála 2:3 (-8,3,5,-12,-8) a rázem bylo prvenství v ohrožení. Na vedlejším stole hrál souběžně Henžel a ten naštěstí pro Sabču také prohrál s Vratimovským Dominikem Mullerem 2:3. Už teď bylo jasné, že Sabču nemůže již v celkovém bodovém pořadí dostihnout.

V boji o 5.-8. místo se utkali spolu s  Henželem, ale Sabča se již pod návalem emocí nedokázala soustředit a prohrála 1:3 (-6,10,-6,-14).

V posledním utkání porazila Lukáše Stempaka (TJ Sokol Hrabůvka), dvojče Lukáše, který ji vystavil stopku v osmifinále 3:1 (8,-8,6,5) a poslední turnaj ze série Velkých cen a Grand Prix Ostravy letošního roku ukončila výhrou a 7. místem.