V OSTRAVĚ PROBĚHL SEMINÁŘ TRENÉRŮ ZAMĚŘENÝ NA OBRANNOU HRU

17.10.2018 19:08

Semináře uvedeného v nadpisu se zúčastnili také Petr, Dana za trenéry a Páťa s Lukášem za hráče. Níže více informací (článek je zkopírován z webu ČAST) :

 

Pod vedením špičkové obranářky, několikanásobné mistryně Evropy a trenérky německé reprezentace žen Jie Schöpp proběhl v Ostravě ve dnech 15. a 16. října trenérský seminář zaměřený na defenzivní pojetí hry.

Účastníci dostali možnost shlédnout modelový trénink obranářů a dozvěděli se o nejnovějších trendech specifických pro toto stále řídčeji rozšířené herní pojetí. Na své si přišli i začínající obranáři a obranářky, kterým Schöpp předávala cenné postřehy a s osobními trenéry probírala další možnosti rozvoje.

V pondělí dopoledne rodilá Číňanka hovořila o tématech typu: práce nohou a střehové postavení obranářů, specifické kombinace na zásobníku pro obranáře, jak plastové míčky ovlivnily obranné pojetí hry atd.

Odpoledne poté v hale TTC Ostrava 2016 přednášející vedla trénink Stanislava Kučery a Markéty Ševčíkové, komentovala jejich hru a ukazovala, jak by měla jednotka pro obranáře vypadat. V úterý si pod dohledem odbornice na slovo vzaté vyzkoušeli trénink i začínající defenzivně ladění hráči.

Materiály ze semináře (videa, přepis přednášky) budou zveřejněny na Metodickém webu ČAST.